Απώλεια μνήμης: Συμβαίνει και στις καλύτερες ηλικίες - TFM.gr

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ιδιαίτερα φορτισμένος στην καθημερινότητά του, με αποτέλεσμα να βιώνει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις του stress. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να είναι ψυχοσωματικές, άλλες να σχετίζονται με την κούραση και άλλες με τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Τι εννοούμε με το τελευταίο;

Το αυξημένο άγχος προκαλεί αδυναμία συγκέντρωσης, έλλειψη διαύγειας και απώλεια μνήμης. Πες αλήθεια, πόσες φορές έχεις ξεχάσει που πάρκαρες, πότε έκλεισες τον θερμοσίφωνα, ποια είναι η επόμενη επαγγελματική συνάντηση της εβδομάδας;

Άλλοι λόγοι που εξηγούν γιατί ξεχνάς

Οι λόγοι που εξηγούν γιατί ξεχνάμε (απώλεια μνήμης) ή έχουμε μία όχι τόσο δυνατή μνήμη, ποικίλουν. Αν δεν πρόκειται για αρχόμενη ανοϊκή συνδρομή, που χρειάζεται την παρακολούθηση από γιατρό, ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο από τα παρακάτω:

  • Έλλειψη ύπνου
  • Αυξημένο καθημερινό stress
  • Χρήση φαρμάκων
  • Δυσλειτουργία θυρεοειδούς
  • Ορμονική δυσλειτουργία ή εμμηνόπαυση
  • Παθήσεις που σχετίζονται με την ψυχή μας, όπως είναι η κατάθλιψη
  • Κακή διατροφή (για παράδειγμα τα άτομα με άνοια ή Alzheimer πρέπει να αποφεύγουν στη διατροφή τους τις πολύ λιπαρές τροφές και την εμπλουτίζουν με φρούτα και λαχανικά)
  • Κάπνισμα

Το ήξερες ότι το κάπνισμα δε βοηθάει τη μνήμη σου, αφού βλάπτει τον εγκέφαλο εμποδίζοντας τη ροή αίματος; Σύμφωνα με έρευνες, άνδρες και γυναίκες καπνιστές έχουν πιο εξασθενημένη εγκεφαλική λειτουργία και απώλεια μνήμης από νεαρή ακόμη ηλικία, συγκριτικά με εκείνους που δεν κάπνισαν ποτέ. Το κάπνισμα προάγει τη συσσώρευση μη φυσιολογικών πρωτεϊνών, που εμποδίζουν την ικανότητα επεξεργασίας πληροφοριών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η λήθη (απώλεια μνήμης) δεν είναι αναπόφευκτη

Όσο μεγαλώνουμε κάποιες λειτουργίες, εγκεφαλικές και μη, διαφοροποιούνται. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, γιατί απλά μεγαλώσαμε. Όπως φροντίζουμε να εξασκούμαστε για ένα δυνατό σώμα και να γυμναζόμαστε τακτικά, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για έναν δυνατό εγκέφαλο ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η περιοχή του εγκεφάλου μας που εμπλέκεται στη δημιουργία και ανάκτηση της μνήμης ονομάζεται “Ιππόκαμπος”. Αυτή η περιοχή περιορίζεται με τα χρόνια. Οι ορμόνες και πρωτεΐνες που προστατεύουν και αποκαθιστούν τα εγκεφαλικά κύτταρα και διεγείρουν την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος επίσης μειώνονται με τον χρόνο. Έτσι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που βλάπτει τη μνήμη. Η πρόληψη όμως μπορεί να αναστείλει τις παραπάνω δυσλειτουργίες λόγω ηλικίας.

Το Memovigor της Bionat αποτελεί ένα φυσικό προϊόν και συγκεκριμένα την πιο πλήρη φυσική επιλογή για την ενίσχυση της μνήμης και την προστασία των εγκεφαλικών λειτουργιών, ώστε να αποφύγουμε ή περιορίσουμε την απώλεια μνήμης. Η σύστασή του είναι εντελώς φυσική, αφού περιέχει φωσφολιπίδια, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β6, Β12), gingko biloba, σελήνιο, γλουταμινικό οξύ, εκχύλισμα από μύρτιλο και λινολεϊκό οξύ. Το πιο σημαντικό είναι ότι το καταναλώνουν περισσότεροι από 130.000 καταναλωτές στην Ευρώπη, που αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν πιο δυνατή μνήμη η οποία κάπου στην πορεία «χάθηκε»… Στον φόρτο εργασίας, στο χρόνο, σε ψυχικές διαταραχές.

Σε κάθε περίπτωση, όταν διαπιστώνεις προβλήματα μνήμης τακτικά ή κενά μνήμης που δυσκολεύουν σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες και ικανότητές σου (εσένα ή κάποιου δικού σου αγαπημένου προσώπου), τότε πρώτα από όλα ζητάς την άμεση βοήθεια ενός γιατρού. Πρώτα βρίσκουμε την αιτία και μετά τη θεραπεία. Το Memovigor όμως, υποστηρικτής της Alzheimer Hellas, είναι το συμπλήρωμα διατροφής που έχουμε ανάγκη όσοι ταλαιπωρούμαστε με την έλλειψη μνήμης, συγκέντρωσης και διαύγειας και γνωρίζουμε πως χρειαζόμαστε ένα μικρό boost για να μην ξεχνάμε κανέναν και τίποτα.

Write A Comment